Utförande: Först tog vi en trefot, en bägare och tände en liten låga som placerades under trefoten med bägaren på toppen. Bägaren fylldes med H2O (vatten) som stod där tills det värmdes upp ordentligt.
Vi tog fyra stycken provrör och fyllde dom med vatten H2O ungefär 3cm. Vi blanda in olika saker i varje rör för att se hur olika ämnen reagerar utav kontakt med hett H2O. Alla hade i sig sju droppar NaOH och sju droppar CuSO4. Maltos, sackaros, glukos och laktos lades i ett utav varje prov rör. Sedan la vi ner provrören i det kokande vattnet och väntade på en reaktion.
Resultat: Gulkos, maltos och laktos fick färgen orange medans sackaros fick lite blå-grön färg som tog en lång tid att få fram. Det blev så här för att sackaros är en sammansatt sockerart som kallas disakarid. En disakarid tar längre tid att brytas ner och därför tog det så lång tid för det att ens få lite färg.
Bild tagen av: Noor Namazi.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar